Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ 150 150 Kωνσταντίνος Χολέβας

Gyzis_Krypho_sxol

Τα οικονομικά μιας χώρας είναι μεν σημαντικά, αλλά άλλοτε ευημερούν και άλλοτε παρακμάζουν. Η οικονομία κάνει κύκλους και ειδικά στην πατρίδα μας έχουμε δει όλες τις φάσεις κατά καιρούς. Ύφεση, ανάκαμψη κλπ. Χωρίς, λοιπόν, να υποτιμώ την αγωνία όλων μας για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, θα ήθελα να επισημάνω ότι πιο δύσκολη είναι η πνευματική και ηθική ανόρθωση ενός λαού, αν έχει προηγηθεί η κατεδάφιση. Το 1893 πτωχεύσαμε επί Χαριλάου Τρικούπη, αλλά είχαμε τα πνευματικά εφόδια για να ανορθωθούμε. Με δάνειο επαχθές, με Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο μετά το 1898 και με στρατιωτική ήττα από την Τουρκία το 1897 καταφέραμε και κερδίσαμε ένα διμέτωπο Μακεδονικό Αγώνα, εναντίον Βουλγάρων και Τούρκων, και τελικά διπλασιάσαμε τα εδάφη μας με τους απελευθερωτικούς Πολέμους του 1912-13.

Η πνευματική υποδομή ενός έθνους και μάλιστα του ελληνικού είναι σημαντικότερη από την οικονομική. Όποτε επιβιώσαμε στα δύσκολα ο κύριος παράγων δεν ήταν η υλική μας ισχύς, αλλά η εμμονή μας στην Ορθοδοξία, στη γλώσσα μας, στην εθνική μας συνείδηση, η μελέτη της Ιστορίας και η πίστη στη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού. Σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κατεδαφίσει τα πνευματικά μας ερείσματα. Και αν το επιτύχει, ό μη γένοιτο, θα έχει υπονομεύσει το μέλλον των παιδιών μας. Όσο κι αν προβάλει μάχες και ηρωισμούς ο κ. Τσίπρας κατά των δανειστών μας, η πραγματικότητα είναι ότι και ο ίδιος και οι συνεργάτες του κατατρώγουν συστηματικά τα πνευματικά υλικά που στηρίζουν το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού διαστρέβλωσαν το μήνυμα της 25ης Μαρτίου και χαρακτήρισαν την Ελληνική Επανάσταση γνήσιο τέκνο του Δυτικού Διαφωτισμού. Τους ευλαβείς Χριστιανούς του 1821 τους ταύτισαν με την αθεΐα και τα αντιχριστιανικά στοιχεία ενός κινήματος ενδιαφέροντος μεν, αλλά άσχετου με τις ιστορικές, πολιτιστικές και κοινωνικές συνθήκες των υποδούλων Ρωμηών. Συνέδεσαν την εθνική και θρησκευτική εξέγερση των Ελλήνων κατά των αλλοθρήσκων Οθωμανών με τον εμφύλιο πόλεμο των Γάλλων που σφαγιάσθηκαν μεταξύ τους. Ουσιαστικά χαρακτήρισαν τους Έλληνες των προηγουμένων αιώνων ανίκανους να δημιουργήσουν αυτοφυείς θεσμούς, ιδέες και κινήματα, αγνόησαν και περιφρόνησαν τους Νεομάρτυρες, τον Άγιο Κοσμά, τον Κοινοτικό θεσμό και τα πάμπολλα επαναστατικά κινήματα από το 1453 μέχρι το 1821.

Η Παιδεία διαλύεται για να υλοποιηθούν οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ. Η αριστεία καταδικάζεται σαν «ρετσινιά», ιστορικά σχολεία όπως τα Πρότυπα και Πειραματικά υποβαθμίζονται δραματικά, οι αιώνιοι φοιτητές και η αριστερή τρομοκρατία επιβραβεύονται στα ΑΕΙ.

Η Χριστιανική Παράδοση του λαού μας και ο θεσμός της οικογενείας υπονομεύονται με το προωθούμενο σχέδιο νόμου για το Σύμφωνο Συμβιώσεως ατόμων του ιδίου φύλου. Και ανοίγει ο δρόμος για τα χειρότερα. Ποιος μάς εγγυάται ότι αύριο δεν θα τους επιτραπεί να υιοθετούν ταλαίπωρα παιδάκια, χωρίς τα ίδια να ερωτηθούν να θέλουν να αποκοπούν από τα πρότυπα που ο ίδιος ο Θεός όρισε, δηλαδή το πατρικό-ανδρικό και το μητρικό-γυναικείο; Και δεν αποκλείεται να πουν μεθαύριο ότι θα νομιμοποιηθεί και η παιδεραστία, η χρήση ναρκωτικών, οι ελεύθερες σεξουαλικές σχέσεις από τα 13! Στο όνομα της ελευθεριάζουσας κοινωνίας η οπισθοδρόμηση βαφτίζεται «πρόοδος».

Η εθνική ταυτότητα των Ελλήνων βάλλεται με βαρύ πυροβολικό μέσω του σχεδίου νόμου για την απονομή ιθαγενείας κατά τρόπο αθρόο και χωρίς ουσιαστικό δεσμό του αλλοδαπού με το Ελληνικό Έθνος. Ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ προωθεί την δημιουργία φανατικής ισλαμικής μειονότητος στην Ελλάδα αδιαφορώντας για τη διαπίστωση όλων των Ευρωπαίων ηγετών ότι η πολυπολιτισμικότητα απέτυχε!

Θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρώπη. Ακόμη περισσότερο θέλουμε να παραμείνουμε στην ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας.

Άρθρο μου στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Κωνσταντίνος Χολέβας