H πορεία μου

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1957. Ο αείμνηστος πατέρας μου Ιωάννης Χολέβας καταγόταν από την Εράτυρα του Νομού Κοζάνης και από τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής. Η αείμνηστη μητέρα μου Άννα Γιαννιού είχε τις ρίζες της στην Ξάνθη και στη Μύκονο.

Είμαι αριστούχος απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών (1974).

Σπούδασα Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γνωρίζω την αγγλική, γαλλική και ιταλική γλώσσα.

Υπηρέτησα θητεία 28 μηνών στο Πυροβολικό ως Διερμηνεύς Αγγλικής και μετέφρασα στα ελληνικά τον πρώτο Κανονισμό του Αυτοκινουμένου Πυροβόλου Μ109Α1.

Εργάσθηκα επί 20 χρόνια στον χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης ως στέλεχος μεγάλων Ομίλων. Διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΕΠ (Οργανισμός Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού) και του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου).

Από τον Νοέμβριο του 2002 είμαι στέλεχος της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος  κατόπιν προτάσεως του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου. Επί 18 χρόνια διετέλεσα Αρχισυντάκτης του περιοδικού ΕΚΚΛΗΣΙΑ, επισήμου Δελτίου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σήμερα είμαι συνεργάτης της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία έχει αναλάβει τη διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Επί 30 χρόνια έχω αρθρογραφήσει και έχω πραγματοποιήσει ομιλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο επί θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής, Ιστορίας, Ελληνορθόδοξης Παράδοσης, Γλώσσας και Παιδείας. Υπήρξα τακτικός αρθρογράφος στα περιοδικά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ, στις εφημερίδες ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Θεσσαλονίκης, ΣΗΜΕΡΙΝΗ της Κύπρου και σε πληθώρα Ορθοδόξων Χριστιανικών εντύπων. Σήμερα αρθρογραφώ στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, στο περιοδικό ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, στο ηλεκτρονικό περιοδικό ΑΝΤΙΒΑΡΟ και σε άλλα έντυπα που ασχολούνται με τα εθνικά μας θέματα και την Ορθόδοξη Παράδοσή μας.

Έχω διδάξει θέματα Ιστορίας και Εξωτερικής Πολιτικής στη Σχολή Εθνικής Αμύνης και είμαι συνεργάτης του Περιοδικού ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ του Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Αμύνης.

Είμαι από τους παλαιότερους συνεργάτες  της Εκκλησιαστικής Ραδιοφωνίας. Από τις αρχές του 1989 μέχρι σήμερα συνεργάζομαι ως παρουσιαστής εκπομπών και ως σχολιαστής με τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Είμαι πνευματικό τέκνο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Έχω συγγράψει βιβλία και μελέτες που αναφέρονται στα εθνικά μας θέματα και την ελληνορθόδοξη ταυτότητα του λαού μας. Τα κυριώτερα βιβλία μου είναι τα εξής:

 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 1994 (Βραβείο Ελληνικής Εταιρίας Χριστιανικών Γραμμάτων).

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΝΟΡΑΣΙΣ, Α΄ έκδοση 1997, Β΄ έκδοση 1998.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ, 2002 (Βραβείο Δοκιμίου εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα).

Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ, 2007.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, 2010.

Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΡΟΤΑΣΗ (Για την Κρίση, την Παιδεία, τα Εθνικά Θέματα),  2015

ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ,  2018

ΤΟ 1821 ΣΗΜΕΡΑ– Τα μηνύματα του 1821 και τα σύγχρονα Εθνικά Θέματα,  2020.

 

Στις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2014 ήμουν υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 καθώς και της 20ής Σεπτεμβρίου 2015, ήμουν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ιδίου κόμματος.

Κατοικώ στη Γλυφάδα. Από τον γάμο μου με την αείμνηστη Δήμητρα έχω ένα γιο, τον Ιωάννη.

Ακολουθήστε με στο facebook

Κωνσταντίνος Χολέβας