ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ!

ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ!

ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ! 150 150 Kωνσταντίνος Χολέβας

MAKEDONIAnewsΣυνέντευξή μου στην εφημερίδα “Μακεδονία” και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Πλάκα, 23.1.2015

ΜΑΚ: Στην επίσκεψή του ο κ. Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε και τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο τονίζοντας το ρόλο της εκκλησίας σε πνευματικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο. Ποια πρέπει και γιατί να είναι η σχέση κράτους-εκκλησίας;

Κ.Χ. : Ο κ. Σαμαράς πάντα σεβόταν την Εκκλησία και δεν ανακάλυψε προσφάτως και προεκλογικώς τον πλούτο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παράδοσής μας. Άλλοι είναι εκείνοι, οι οποίοι πηγαίνουν για λόγους εντυπώσεων στον Πειραιά για τα Θεοφάνεια, αλλά σχεδιάζουν να καταργήσουν τη μισθοδοσία των κληρικών και να επιβάλουν ειδικό φόρο στους Χριστιανούς Ορθοδόξους. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μητέρα μας, είναι η ελπίδα μας, είναι το στήριγμα του Γένους σε κάθε δύσκολη στιγμή και σήμερα με τα συσσίτιά της στηρίζει χιλιάδες συνανθρώπους μας. Η ελληνορθόδοξη ταυτότητα του λαού μας διαμορφώθηκε μέσα από το καμίνι της Ιστορίας. Το ισχύον Σύνταγμα προβλέπει διακριτούς ρόλους και είναι λανθασμένη κάθε συζήτηση για χωρισμό μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας. Η αναγνώριση της επικρατούσας θρησκείας γίνεται ήδη από τα Συντάγματα του 1821 και δεν παραβιάζει σε καμία περίπτωση τα ανθρώπινα δικαιώματα των μη Ορθοδόξων. Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλά για χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους ουσιαστικά επιθυμεί χωρισμό Εκκλησίας και Έθνους. Τους ενοχλούν οι άρρηκτοι πνευματικοί δεσμοί Ορθοδοξίας και Ελληνισμού και θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία μας υπό το πρίσμα μαρξιστικών-λενινιστικών ιδεοληψιών, οι οποίες σε όλον τον κόσμο απέτυχαν παταγωδώς.

ΜΑΚ: Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων παραμένει ανοικτό. Ποια είναι η στρατηγική της ΝΔ και οι “κόκκινες γραμμές” που θέτει;

Κ.Χ.:Η γη της Μακεδονίας αποκαλύπτει την αλήθεια. Η Βεργίνα αποστόμωσε τους πλαστογράφους και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε τα πορίσματα των ειδικών για την Αμφίπολη. Εμείς οι Μακεδόνες δεν λησμονούμε το δάκρυ του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή και την μαχητική στάση της κυβέρνήσεως Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να υποχωρήσουμε στο θέμα του ονόματος, απέναντι σε ένα κράτος το οποίο προκαλεί συνεχώς και το οποίο κινδυνεύει να διαλυθεί από την ισχυρή αλβανική κοινότητα. Η ιστορία μας και η αξιοπρέπειά μας θέτουν τις κόκκινες γραμμές. Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για τη Θεσσαλονίκη υποψηφίους, οι οποίοι προπαγανδίζουν την τεχνητή «μακεδονική γλώσσα» που κατασκεύασε ο Τίτο και αμφισβητούν την εθνική συνείδηση των κατοίκων της Βορείου Ελλάδος.

Μιλώντας για τα εθνικά θέματα θα ήθελα να θυμίσω και μία άλλη απαράδεκτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν η Νέα Δημοκρατία πρότεινε να προστατευθεί η μνήμη των Μικρασιατών και των Ποντίων στον λεγόμενο αντιρατσιστικό νόμο, εκπρόσωπος του κ. Τσίπρα δήλωσε ότι δεν έγινε γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής, αλλά πρέπει να διερευνηθεί μήπως έγινε κάποια μορφή εθνοκάθαρσης! Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε φανατικά το βιβλίο της κ. Ρεπούση.

ΜΑΚ: Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη δεν έχει να κάνει μόνο με τα οικονομικά αλλά και πολιτικά και γεωστρατηγικά στοιχεία. Τι σημαίνει μια Ελλάδα μέσα στην Ε.Ε. για τα εθνικά θέματα, τις σχέσεις με την Τουρκια κλπ. ;

Κ.Χ.: Μία Ελλάδα μέσα στην Ευρ. Ένωση με αργά, αλλά σταθερά βήματα προς την ανάπτυξη, θα μπορέσει να αξιοποιήσει τον αγωγό ΤΑΡ και τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων. Να συνεργασθεί με την Ιταλία και τη Μάλτα στο θέμα της ΑΟΖ και να στηριχθεί από τους εταίρους μας απέναντι στις παράλογες αμφισβητήσεις της Τουρκίας. Να χρησιμοποιήσει κοινοτικά κονδύλια και τη δύναμη ΦΡΟΝΤΕΞ για τη φύλαξη των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων μας απέναντι στην παράνομη μετανάστευση. Να στηρίζει τους συνέλληνες της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι των συνεχών προκλήσεων της Άγκυρας. Να αξιοποιεί την επιθυμία Τουρκίας, Σκοπίων και Αλβανίας να πλησιάσουν προς την Ευρ. Ένωση ώστε η χώρα μας να θέτει όρους και προϋποθέσεις. Αντιθέτως μία Ελλάδα σε συγκρουσιακή πορεία με τους εταίρους που είναι και δανειστές μας, θα χάσει αυτά τα πλεονεκτήματα και θα μετατραπεί σε κράτος απομονωμένο, αδύναμο και ευπρόσβλητο. Αν- ό μη γένοιτο- αναλάβει τις τύχες της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστούμε ζημία εθνική, οικονομική και πολιτιστική.

ΜΑΚ: Όλοι μιλούν για τις πλέον κρίσιμες εκλογές. Ποιο είναι το διακύβευμά τους;

Κ.Χ.: Υπάρχουν λάθη που διορθώνονται, υπάρχουν και λάθη ανεπανόρθωτα. Οι αδικίες, οι οποίες στενοχώρησαν πολλούς Έλληνες έχουν καταγραφεί από τον Αντώνη Σαμαρά και τους συνεργάτες του και θα καταβληθούν προσπάθειες να διορθωθούν στο μέτρο του δυνατού. Ανεπανόρθωτο λάθος θα ήταν η ανάληψη της εξουσίας από ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ που διακρίνεται για άγνοια, σύγχυση απόψεων, εμμονές σε αποτυχημένα πρότυπα και εκδικητικότητα. Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την έναρξη του Εθνικού Διχασμού. Ας μην επιτρέψουμε στον κ. Τσίπρα και στους συνεργάτες του να μας οδηγήσουν σε έναν νέο διχασμό!

Κωνσταντίνος Χολέβας