ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 150 150 Kωνσταντίνος Χολέβας

kalpi_megali

Πολλές  συζητήσεις γίνονται για την οικονομία, την ανεργία, το ΕΥΡΩ και αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένο εν όψει των κρισίμων εκλογών και επιλογών της 25ης Ιανουαρίου. Θα ήθελα σήμερα να θυμίσω ορισμένους άλλους σημαντικούς λόγους που καθιστούν απαραίτητη την σωστή επιλογή, την αποφυγή τυχοδιωκτικών και ψευδοεπαναστατικών προτάσεων και την καταψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή μού αρέσει να ομιλώ  κυρίως με θέσεις και όχι  με αρνήσεις, προτείνω ρητά και κατηγορηματικά να ψηφίσουμε τη Νέα Δημοκρτία και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Καλώς ή κακώς στις προσεχείς εκλογές έχουμε  δύο επιλογές. Ή τη συνέχιση των σταθερών βημάτων προς την έξοδο από τα Μνημόνια σε συνεργασία με εταίρους και δανειστές ή την ρήξη με την Ευρώπη και την διακυβέρνηση από επικίνδυνους μαθητευόμενους μάγους. Σέβομαι όλα τα άλλα κόμματα, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά η κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει πειραματισμούς. Ή κατοχυρώνουμε όσα κερδίσαμε με τις θυσίες όλων μας ή πάμε στον γκρεμό.

Ιδιαιτέρως με ανησυχούν οι θέσεις και οι πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ σε τομείς, οι οποίοι άπτονται της εθνικής μας ταυτότητας, της Άμυνας, της Παιδείας και της Ασφάλειας του Πολίτη. Οι πολυπολιτισμικές και δήθεν προοδευτικές απόψεις των μαρξιστών- λενινιστών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποτύχει  σε ολη την Ευρώπη. Οι Συριζαίοι δεν αγαπούν την έννοια του Έθνους, αποφεύγουν και τη λέξη ακόμη, σε μία εποχή κατά την οποία σε όλη την Ευρώπη καταγράφεται η πανηγυρική επιβίωση του εθνικού κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θαυμάζει την πολυπολιτισμικότητα, την ώρα που η Μέρκελ, ο Κάμερον, αριστεροί διανοούμενοι και πολλοί άλλοι παραδέχονται ότι η ιδεολογία αυτή κατέρρευσε παταγωδώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είχε λάβει θέση υπέρ του διχοτομικού Σχεδίου Ανάν, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ήταν από τους πρώτους που εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να μιλήσει για ανακήρυξη της ΑΟΖ, ενώ ο Πρωθυπουργός έχει δημιουργήσει ειδικό επιτελείο γι’ αυτόν τον σκοπό και έχει διακηρύξει την πρόθεση της χώρας μας να προχωρήσει σε βήματα δυναμικά  σε συνεννόηση – κατ’ ανάγκην- με τις γειτονικές χώρες. Θυμίζω χαρακτηριστικά την τριμερή συμφωνία Ελλάδος- Κύπρου- Αιγύπτου.

Στα θέματα Ορθοδοξίας και σχέσεων Εκκλησίας- Πολιτείας η Νέα Δημοκρατία δεν ζητεί αναθεώρηση των σχετικών άρθρων του Συντάγματος. Και στην πράξη βλέπουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε ως κυβερνήτης τον σεβασμό του προς την Εκκλησία και διατήρησε τους διακριτούς ρολους με πνεύμα συνεργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόθεση να διακόψει τη μισθοδοσία των κληρικών, να μετατρέψει την Εκκλησία σε απλό σωματείο Ιδιωτικού Δικαίου, να κατεβάσει τις εικόνες από σχολεία και δικαστήρια και να μετατρέψει το μάθημα των Θρησκευτικών από Ορθόδοξο σε θρησκειολογικό. Η πρόσφατη προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να προσεγγίσει τους θρησκεύοντες ψηφοφόρους δεν πείθει. Είναι πολύ γνωστές οι δηλώσεις του ότι είναι άθεος καθώς και η ανακοινωση του κόμματός του, η οποία καλούσε τον λαό της Λαμίας να μην μετάσχει στη Δοξολογία και στη Λιτάνευση της εικόνος του Αγίου Λουκά  κατά την επέτειο της  απελευθερώσεως από τους Γερμανούς.

Η συμμετοχή του κ. Τρεμόπουλου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη καταδεικνύει ότι η ευαισθησία του κόμματος στο Μακεδονικό ζήτημα είναι ανύπαρκτη και η σχέση του με τη Ιστορία μας προβληματική Θυμίζω επίσης τα συνεχή δημοσιεύματα της «Δημοκρατίας» για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με ακραία στοιχεία της  μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Ορθώς ο Αντώνης Σαμαράς καταγγέλλει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των λαθρομεταναστών. Η αθρόα είσοδος και η απονομή ιθαγενείας θα διαλύσει την εθνική μας ταυτότητα και θα μας μετατρέψει σε παράδεισο των τζιχαντιστών.

Ψηφίζω για μία Ελλάδα Ορθόδοξη, δημοκρατική και ασφαλή.

Άρθρο μου στην εφημερίδα Δημοκρατία, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Κωνσταντίνος Χολέβας