Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΟΝΤΩΣ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΑ

Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΟΝΤΩΣ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΑ

Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΟΝΤΩΣ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΑ 150 150 Kωνσταντίνος Χολέβας


Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου είναι επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι όμως και επιτυχία του ελληνικού λαού, ο οποίος αποφάσισε να αντισταθεί σε μία ιδεολογία, η οποία προσπαθούσε να να μετατραπεί σε καθεστώς.

Ηττήθηκε ο Συριζαϊσμός. Απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των Ελλήνων μία ιδεολογία , η οποία κατέλαβε την εξουσία το 2015 αφού επί δεκαετίες είχε προωθήσει εκπροσώπους της σε ΑΕΙ, εφημερίδες, τηλεοράσεις. Η ιδεολογία, η οποία αποδοκιμάσθηκε στις ευρωεκλογές είναι ο διεθνισμός, η εθνική αποδόμηση, ο αντιεκκλησιαστικός λόγος, η προβολή εμφυλιοπολεμικών περιόδων, η αντιστροφή των αξιών του Ελληνισμού.

Η ψήφος αυτή είναι όντως αντισυστημική. Διότι κατεστημένο είχε γίνει στον χώρο του πολιτισμού και της διανοήσεως ο συριζαϊσμός με τις διάφορες εκφάνσεις του. Ο λαός μας με την ψήφο του δήλωσε δυσαρεστημένος και προσβεβλημένος για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Βροντοφώναξε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Θύμισε στον κ. Τσίπρα ότι δεν είμαστε ακραίοι όσοι διαδηλώσαμε για να υπερασπίσουμε την πατρίδα και το ιερό όνομα της Μακεδονίας.

Ο λαός μας ψήφισε κατά μιας μικρής, αλλά θορυβώδους ομάδας, η οποία έχει δυσανάλογη εκπροσώπηση στα ΜΜΕ, και η οποία προσπαθεί να ξεριζώσει την ελληνορθόδοξη παράδοση, να χλευάσει τον ιερό κλήρο, να διαγράψει το Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος των αγωνιστών του 1821 και να μετατρέψει την Ελλάδα σε κράτος «ουδετερόθρησκο», αντιγράφοντας ξένα και άσχετα πρότυπα.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων έδωσε το μήνυμα ότι διαφωνεί με τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας και των Θρησκευτικών, με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει τις σχολικές αίθουσες σε χώρο ηρωοποιήσεως των ηγετών της Αριστεράς του 1944-1949 και σε πεδίο αμφισβητήσεως της διαχρονικής συνέχειας του Ελληνισμού.

Ο μέσος Έλληνας διαμαρτυρήθηκε για την ασέβεια συγκεκριμένων εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ προς τη μνήμη του Βορειοηπειρώτη αγωνιστή Κωνσταντίνου Κατσίφα και προς τη μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Ο διεθνιστικός και διχαστικός λόγος του Συριζαϊσμού ήταν διάχυτος σε πολλά κείμενα και έντυπα του προσφάτου παρελθόντος. Τα τελευταία 4 χρόνια έγινε αντιπαθής, διότι συνδυάσθηκε με την αλαζονεία της εξουσίας, με την αδιαφορία για τις καταστροφές στο Μάτι και στη Μάνδρα, με τη διάψευση όλων των υποσχέσεων.

Ελπίζω η ίδια καταδίκη του Συριζαϊσμού να εκφρασθεί και στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε λίγες εβδομάδες. Όμως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί οφείλουν να στρέψουν την προσοχή τους στη Θράκη, όπου η επικεφαλής του μειονοτικού κόμματος DEB κάνει λόγο για «τουρκική» μειονότητα. Ας της υπενθυμίσουμε ότι η Συνθήκη της Λωζάννης αναφέρεται σε θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη. Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των Μουσουλμάνων συμπολιτών μας απορρίπτει τις ακραίες συμπεριφορές.

Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 2.6.2019

Κωνσταντίνος Χολέβας