ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 150 150 Kωνσταντίνος Χολέβας

dimoskopisi-630x400

Η δημοσίευση δύο νέων δημοσκοπήσεων έδειξε το εξής περίεργο: Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο βρίσκεται στην κυβέρνηση, να μεν προηγείται σαφώς της Νέας Δημοκρατίας, όμως σε σοβαρά κοινωνικά θέματα ο λαός μας διαφωνεί με τις αριστερές επιλογές. Συγκεκριμένα βλέπουμε ότι οι απαντώντες εγκρίνουν ή απλώς ανέχονται την στάση της κυβερνήσεως και προσωπικά του Πρωθυπουργού στον τομέα της διαπραγματεύσεως με τους δανειστές, αλλά και εκεί οι θετικές απαντήσεις έχουν μειωθεί κατά πολύ συγκριτικά με προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Αντιθέτως οι απαντώντες διαφωνούν με τη ασκούμενη πολιτική στους τομείς της παιδείας, του μεταναστευτικού, της αντιμετωπίσεως των τρομοκρατών και της ανοχής προς τους καταληψίες δημοσίων κτηρίων.

Η συνισταμένη των δημοσκοπήσεων είναι η στροφή των Ελλήνων προς απόψεις που παλαιότερα θα χαρακτηρίζονταν συντηρητικές, σήμερα όμως μπορούν να θεωρηθούν απλώς ρεαλιστικές. Ο μέσος Έλληνας δεν θέλει αριστερές μεταρρυθμίσεις στην ταλαιπωρημένη παιδεία μας, δεν θέλει είσοδο και νομιμοποίηση μεγάλου αριθμού μεταναστών, δεν συμφωνεί με την απελευθέρωση εγκληματιών και τρομοκρατών, δεν θεωρεί χρήσιμη την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, δεν ανέχεται την χαλαρή αντιμετώπιση των αντιεξουσιαστών, οι οποίοι καταλαμβάνουν ανενόχλητοι Πανεπιστήμια και άλλα δημόσια κτήρια. Η είσοδος της αστυνομίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών ναι μεν γίνεται ευμενώς δεκτή από την κοινή γνώμη, όμως το μήνυμα των απαντώντων είναι: «Αργήσατε»! Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η εκκένωση έγινε αφού ο Υπουργός Δικαιοσύνης ετοίμασε σχέδιο νόμου για την αποφυλάκιση συγκεκριμένων προσώπων, πράγμα που ήταν και το αίτημα των καταληψιών.

Το 36% των ψηφοφόρων ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ όχι για να εφαρμόσει τις ιδέες και τις ιδεληψίες της ανανεωτικής αριστεράς, αλλά για να δώσει μία ευκαιρία στον κ. Τσίπρα να διαπραγματευθεί με τους εταίρους μας. Η κοινωνία μας δεν εστράφη προς τα αριστερά τον Ιανουάριο του 2015 και αυτό ας το έχει κατά νου ο κ. Τσίπρας. Ας μελετήσει τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών και ας μην μείνει μόνο στην πρόθεση ψήφου. Ας επισημάνει τη γενικότερη συντηρητική στροφή της ελληνικής κοινωνίας και ας περιορίσει τις επαναστατικές διαθέσεις των συνεργατών του.

Φοβούμαι ότι ο αναμενόμενος αιματηρός συμβιβασμός της κυβερνήσεως με τους δανειστές θα ενοχλήσει την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ οπότε ο Πρωθυπουργός θα αναζητήσει τρόπους για να τους συγκρατήσει και να τους ικανοποιήσει. Αφού δεν μπορεί να τους ευχαριστήσει στον οικονομικό τομέα, θα επιχειρήσει να λάβει αμιγώς αριστερά ή αριστεροφανή μέτρα σε άλλους τομείς. Για να εξισορροπήσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις εν όψει δυσάρεστων εκπλήξεων στα οικονομικά ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να αποδείξει την «προοδευτικότητά» του σε τομείς όπως η παιδεία, η μετανάστευση, η δικαιοσύνη, η δημόσια τάξη, η εθνική μας ταυτότητα. Προβλέπω ότι θα δοθούν αθρόες ιθαγένειες σε μουσουλμάνους -ίσως και ισλαμιστές- μετανάστες, θα νομοθετηθεί η ελεύθερη συμβίωση ατόμων του ιδίου φύλου, θα γίνει επίθεση εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία (θα καταργηθεί η υποχρεωτικότητα και ο Ορθόδοξος Χριστιανικός χαρακτήρας του), θα αλλάξουν ξανά τα βιβλία της Ιστορίας για να επιβληθούν οι απόψεις που ακούσαμε από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μπαλτά στις 25 Μαρτίου, θα επιδειχθεί μεγάλη ανοχή σε αντιεξουσιαστές και καταληψίες, θα διαλυθούν τα Πανεπιστήμια στο όνομα του ασύλου και άλλων ελευθεριαζουσών αντιλήψεων.

Η απόδοση ιθαγενείας χωρίς αυστηρά κριτήρια θα δώσει δικαίωμα ψήφου σε άτομα αδιάφορα ή και αντίθετα με τα εθνικά μας συμφέροντα. Θα δημιουργηθεί μία μουσουλμανικη μειονότητα σε όλη την Ελλάδα, η οποία θα καθορίζει τη εκλογή κυβερνήσεων. Παρατηρώ την Βουλγαρία, όπου οι Μουσουλμάνοι με 9% του πληθυσμού εμπόδισαν την κυβέρνηση να αναγνωρίσει ως γενοκτονία την εξόντωση των Αρμενίων. Κύριε Τσίπρα, ξαναδιαβάστε τις δημοσκοπήσεις!

Άρθρο μου στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Κωνσταντίνος Χολέβας