Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ 150 150 Kωνσταντίνος Χολέβας

Alexander_The_Great_statue_Salonica

Χίλιοι πεντακόσιοι Θεσσαλονικείς -μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων- διαδηλώσαμε με ένα Ψήφισμα τη διαμαρτυρία μας για τη συνεχιζόμενη πλαστογράφηση της ιστορίας μας από τα Σκόπια. Απαντώντας στον εθνικισμό των ψευδομακεδόνων και στην ηττοπάθεια των Ελλήνων ψευδοπροοδευτικών, οι Μητροπολίτες, οι Πρυτάνεις, οι Πανεπιστημιακοί, οι δικηγόροι, οι στρατιωτικοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι εκπρόσωποι της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, διακηρύξαμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:

«Ως Έλληνες πιστεύουμε και στηρίζουμε το δικαίωμα του κράτους των Σκοπίων να εισέλθει στους διεθνείς οργανισμούς της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε να χρησιμοποιεί το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας. Ώς Έλληνες Μακεδόνες αισθανόμαστε την τιμή και την ευθύνη να μην επιτρέψουμε την εξαφάνιση κάτω από πολιτικές σκοπιμότητες της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς… Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και 20 χρόνια το πολυεθνικό κράτος της FYROM παραβιάζει συστηματικά σε βάρος της Ελλάδος την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, τις σχετικές διεθνείς συνθήκες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο… Αντίθετα επικαλούμενο το γεγονός της τυπικής του αναγνώρισης από διἀφορες χώρες με το όνομα «Μακεδονία» και κυρίως την αναγνώριση και πολιτική του υποστήριξη από τις ΗΠΑ, εμμένει, αψηφώντας και την ιστορική αλήθεια και τις ελληνικές θέσεις, στη χρήση της πλαστής «μακεδονικής» εθνωνυμίας του. Επιπλέον επιμένει στον αυτόκλητο και αποκλειστικό αυτοπροσδιορισμό των κατοίκων της επικρατείας του ως «Μακεδόνων».

Αυτά και άλλα καταγγέλλει το Ψήφισμά μας και θα ήθελα να συμπληρώσω τις ακόλουθες σκέψεις:

Αν, ό μη γένοιτο, η ελληνική κυβέρνηση χαρίσει στα Σκόπια τον προσδιορισμό π.χ. Βόρεια Μακεδονία ή Άνω Μακεδονία, ποιος μάς εγγυάται ότι θα παραμείνει ο γεωγραφικός προσδιορισμός; Σε λίγους μήνες η Βουλή των Σκοπίων θα αποφασίσει την αποβολή του όρου Βόρεια ή Άνω, ενώ εμείς ήδη θα έχουμε εγκρίνει την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ! Ποιος θα τους τιμωρήσει; Ουδείς, όπως ουδείς τιμώρησε τους Τούρκους για την εισβολή στην Κύπρο!

Κάθε όνομα που περιέχει τον όρο Μακεδονία πρέπει να αποκλεισθεί από ελληνικής πλευράς. Αν τους το χαρίσουμε, έστω και ως σύνθετο ή παράγωγο, θα διεκδικήσουν διεθνώς την αποκλειστικότητα και σε λίγα χρόνια δεν θα μπορούμε εμείς οι καταγόμενοι από τη Βόρειο Ελλάδα να δηλώνουμε Μακεδόνες. Ούτε Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ούτε Αεροδρόμιο Μακεδονία θα έχουμε!

Η πολυάριθμη αλβανική κοινότητα της ΠΓΔΜ παρουσιάζει σοβαρές αυτονομιστικές τάσεις. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ δήλωσε στις 20.5.2015 στη Βουλή της χώρας του ότι η ΠΓΔΜ ή θα καταντήσει μία χαλαρή συνομοσπονδία με διακριτή την αλβανική και τη σλαβική περιοχή ή θα διαλυθεί μεταξύ  αλβανικού Κοσσυφοπεδίου και Βουλγαρίας. Θα παραχωρήσουμε, λοιπόν, την ιστορία μας σε ένα κράτος υπό διάλυσιν;

Άρθρο μου στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Κωνσταντίνος Χολέβας