ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΕΩΣ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΕΩΣ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΕΩΣ 150 150 Kωνσταντίνος Χολέβας

gamos_kana

Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι θα δυσαρεστήσει την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ με τα επαχθή μέτρα, τα οποία θα περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με τους θεσμούς-δανειστές και έτσι αποφάσισε να κατευνάσει τις εξ αριστερών φωνές με δήθεν επαναστατικά μέτρα, τα οποία όμως θα οδηγήσουν σε κοινωνική αναταραχή. Βλέπουμε, λοιπόν, την ανάρτηση στο διαδίκτυο του σχεδίου νόμου για την επέκταση του Συμφώνου Συμβιώσεως και στα ζευγάρια του ιδίου φύλου. Το Σύμφωνο ισχύει για τα ετερόφυλα ζευγάρια και οφείλω να πω ότι προσωπικά ως Χριστιανός διαφωνώ και με την ισχύουσα ρύθμιση, διότι αμφισβητεί τον θεσμό της οικογενείας. Όμως τώρα πρέπει να βροντοφωνάξει η συνήθως σιωπηρή πλειοψηφία: «Ως εδώ και μη παρέκει» !

Ουσιαστικά στο όνομα του προοδευτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναγνωρίζεται η συμβίωση των ατόμων του ιδίου φύλου σαν κάτι φυσιολογικό, θεμιτό ίσως και επιθυμητό από την Πολιτεία. Η αναγνώριση αυτής της ιδιόρρυθμης συμβιώσεως ως θεσμού, που θα παράγει έννομες σχέσεις, θα δώσει την εντύπωση ότι η κοινωνία μας είναι ευτυχής για τέτοιες καταστάσεις, τις προβάλλει ως πρότυπα στους νέους και τις επιβραβεύει. Είπαμε: Να μην αδικείται και να μην χλευάζεται κανείς για την ιδιαιτερότητα της ιδιωτικής του ζωής. Αλλά αν νομοθετηθεί το Σύμφωνο Συμβιώσεως Ομοφυλοφίλων θα είναι προσβολή για την Ορθοδοξία, για την Ιστορία μας και για τα ήθη και τα έθιμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Οι προτείνοντες το σχέδιο νόμου αδιαφορούν για την σαφή καταδίκη της ομοφυλοφιλίας από τον Απόστολο Παύλο και από την Χριστιανική διδασκαλία γενικότερα. Θέλουν να αφελληνίσουν την κοινωνία με την πολιτογράφηση πολυαρίθμων αλλοδαπών και να την αποχριστιανοποιήσουν εισάγοντας αμφιλεγόμενους θεσμούς από δήθεν προοδευμένες χώρες. Αν αποκόψουμε τον Έλληνα από την Ορθοδοξία, αν υπονομεύσουμε την οικογένεια που είναι το θεμέλιο μιας υγιούς κοινωνίας, αν γκρεμίσουμε όσα πίστευαν οι αγωνιστές του 1821, τί θα οικοδομήσουμε στη θέση τους; Ο Ντοστογιέφσκι έλεγε: Όπου δεν υπάρχει Θεός όλα επιτρέπονται. Μία τέτοια κοινωνία ασυδοσίας και ανομίας ονειρεύεται για την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ;

Παρηγορούνται ορισμένοι ότι το προτεινόμενο σχέδιο νόμου δεν επιτρέπει την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Μην αυταπτώμεθα. Αν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου το επόμενο βήμα θα είναι και η υιοθεσία ταλαιπώρων παιδιών που δεν θα ξέρουν τί σημαίνει πατρικό και μητρικό πρότυπο.

Λέγουν ορισμένοι ότι η ρύθμιση είναι υποχρεωτική επειδή υπάρχει σχετική καταδίκη της Ελλάδος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικιωμάτων του Ανθρώπου. Λάθος. Αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά την απόφαση θα δει ότι η Ελλάς καταδικάσθηκε επειδή δεν ήσαν επαρκώς τεκμηριωμένα τα επιχειρήματα των νομικών παραστατών του Ελληνικού Δημοσίου. Ας μην τα διαλύσουμε όλα!

Άρθρο μου στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 14 Ιουνίου 2015

Κωνσταντίνος Χολέβας