ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; 150 150 Kωνσταντίνος Χολέβας

orkosss.limghandler

Νέα κυβέρνηση, λοιπόν, και όλοι μας ευχόμαστε να εργασθεί για το καλό του τόπου. Θα ήθελα να αρχίσω το σχόλιό μου με δύο θετικές παρατηρήσεις. Εκτιμώ ορισμένες απόψεις, όχι όλες,  του νέου Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος μάλιστα υπήρξε αντίθετος με το διχοτομικό σχέδιο Ανάν. Θεωρώ επίσης σωστή την απόφαση που διακηρύχθηκε, και ελπίζω να εφαρμοσθεί, για την αργία της Κυριακής. Μπορεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργεί τη λειτουργία των καταστημάτων για δικούς της λόγους, όμως και εγώ ως Χριστιανός επικροτώ.

Οι προβληματισμοί, πάντως, είναι πολλοί. Η νέα αναπληρώτρια Υπουργός για τη Μετανάστευση θα σεβασθεί την ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία θα γίνει αυστηρότερη λόγω του κινδύνου από  τους ισλαμιστές ή θα ακολουθήσει αποτυχημένες πολυπολιτισμικές ιδεοληψίες; Ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας θα εφαρμόσει την γνωστή απειλή του ότι θα καταργήσει τη μισθοδοσία των κληρικών και θα επιβάλει φόρο στους Ορθοδόξους Χριστιανούς; Τί νέα αναλυτικά προγράμματα και σχολικά βιβλία θα γραφούν; Στο πνεύμα της κ. Ρεπούση, της οποίας το βιβλίο είχε στηρίξει μετά φανατισμού ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα τηρηθεί το Σύνταγμα το οποίο ορίζει ως σκοπό της παιδείας την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως ή θα επιβληθεί στα ελληνόπουλα η ιδεολογία της ισοπεδωτικής παγκοσμιοποιήσεως και ο εξοβελισμός της ελληνορθόδοξης ταυτότητάς μας; Και τα σημερινά σχολικά εγχειρίδια παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα. Τα επόμενα θα είναι πλήρως αφελληνισμένα και αποχριστιανοποιημένα;

Για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες στο Υπουργείο Εξωτερικών δεν υπάρχει Υφυπουργός για τον Απόδημο Ελληνισμό και για τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία. Η διάθεση των κυβερνώντων για την περιθωριοποίηση της Εκκλησίας είναι προφανής. Η παρέμβαση στην Ευρ. Ένωση για τις κυρώσεις προς την Ρωσία είναι εν μέρει δικαιολογημένη, όμως ας μην βαυκαλίζονται ορισμένοι ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μάς σώσει οικονομικά από τα νύχια των … κακών Ευρωπαίων. Και ο αριστερός Πρόεδρος της Κύπρου Δ. Χριστόφιας τέτοιες ψευδαισθήσεις έτρεφε, αλλά τελικά εκείνος  έφερε την τρόικα στην Κύπρο τον Δεκέμβριο του 2012. Οι περισσότεροι Έλληνες συμφωνούμε ότι οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας τείνουν προς την υπερβολή, σε μία εποχή μάλιστα κατά την οποία οι ΗΠΑ και η Ευρώπη χρειάζονται τη συνεργασία των Ρώσων κατά του ακραίου Ισλάμ. Όμως πρέπει να προσέξουμε να μην δώσουμε την εντύπωση ότι επικροτούμε τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, διότι δεν θα μπορούμε μετά να καταδικάσουμε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Το σύστημα των υπερυπουργείων δεν είναι λειτουργικό. Έχει ξαναδοκιμασθεί και απέτυχε. Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης κακώς καταργείται. Η υποβάθμισή του σε υφυπουργείο δίνει μηνύματα εθνικής υποχωρήσεως προς τους Σκοπιανούς και τους Τούρκους. Δεν αρχίσαμε καλά!

Άρθρο μου στην εφημερίδα Δημοκρατία, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Κωνσταντίνος Χολέβας