ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΡΕΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ

ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΡΕΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ

ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΡΕΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ 150 150 Kωνσταντίνος Χολέβας

photo : Alkis Konstantinidis / Reuters

Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

Καλή Χρονιά και ευλογημένη. Είθε να έχουμε μέσα στο 2019 εθνικές επιτυχίες και να σταματήσουν τα λάθη στην Εξωτερική Πολιτική, τα οποία οφείλονται στην ανιστόρητη, διεθνιστική και εθνικώς ταπεινωτική αντίληψη των πραγμάτων από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Κάνω έκκληση σε όλους τους βουλευτές μας να μην υπερψηφίσουν και να μην κυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν αυτή έλθει στην Ελληνική Βουλή. Όποιος την υπερψηφίσει αυτομάτως νομιμοποιεί το μοναδικό κομμουνιστικό κατάλοιπο, το οποίο έχει απομείνει στη Ευρώπη μετά την κατάρρευση των καθεστώτων σταλινικού τύπου. Δηλαδή, το τεχνητό «μακεδονικό έθνος», το οποίο επινοήθηκε κατά τη δεκαετία του 1920 από την Κομμουνιστική Διεθνή και επεβλήθη δια της βίας στη Νότιο Σερβία/ Βάρνταρσκα από τον δικτάτορα Τίτο το 1944.

Η ενδεχόμενη κύρωση της Συμφωνίας από την Ελληνική Βουλή θα νομιμοποιήσει τρεις εθνικισμούς. Και εξηγούμαι:

Πρώτον, τον σκοπιανό ψευδομακεδονισμό, ο οποίος περιλαμβάνει το όραμα για «Μεγάλη Μακεδονία» που φθάνει μέχρι τον Όλυμπο. Με το άρθρο 7 της Συμφωνίας η Ελλάς- κακώς- αναγνωρίζει την ύπαρξη εθνότητος και όχι απλώς υπηκοότητος με τον όρο «μακεδονική». Εξ άλλου οι Σκοπιανοί αρνούνται – μέχρι σήμερα τουλάχιστον- να αναθεωρήσουν το άρθρο 36 του Συντάγματός τους, το οποίο παρέχει ειδικά δικαιώματα σε όσους αγωνίσθηκαν για την απελευθέρωση του «μακεδονικού λαού». Μακεδονικού και όχι Βορειομακεδονικού, όπως θα έπρεπε να δηλώνουν από τούδε και στο εξής με βάση τις Πρέσπες. Είναι, λοιπόν, προφανές ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός «Βόρεια» συντόμως θα εκπέσει και θα αχρηστευθεί. Εκείνοι θα ακούγονται διεθνώς ως Μακεδόνες και – ο μη γένοιτο- με τη δική μας υπογραφή, ενώ εμείς οι καταγόμενοι από τη Βόρειο Ελλάδα θα έχουμε σαβαρά προβλήματα, αν επιμένουμε να δηλώνουμε Μακεδόνες!

Δεύτερον, θα νομιμοποιήσει τον αλβανικό εθνικισμό. Μία από τις τροποποιήσεις του Συντάγματος, που εγκρίθηκαν προσφάτως από τη Βουλή των Σκοπίων, αναφέρει ότι το κράτος τους θα έχει σύνορα μεταξύ άλλων και με το Κοσσυφοπέδιο/Κόσσοβο. Όποιος ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας νομιμοποιεί και αυτή τη διάταξη, άρα η Ελληνική Βουλή εμμέσως θα αναγνωρίσει το Κόσσοβο ως κράτος, το οποίο όμως δεν αναγνωρίζεται από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών! Δηλαδή μέσω της κύρωσης των Πρεσπών θα αναγνωρίσουμε de facto ένα κράτος, το οποίο αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της Μεγάλης Αλβανίας.

Τρίτο, τον βουλγαρικό εθνικισμό. Η κύρωση από την Ελληνική Βουλή θα μάς οδηγήσει σε αναγνώριση όλων των άρθρων του Συντάγματος των Σκοπίων, άρα και εκείνων που αναφέρονται στην εξέγερση του Ίλιντεν του 1903 και στη Δημοκρατία του Κρουσόβου. Δηλαδή η Ελλάς θα αναγνωρίσει την ψευδοεπανάσταση των Βουλγάρων κομιταζήδων, οι οποίοι τότε διεκδικούσαν τον ελληνικό πληθυσμό και τα εδάφη της Μακεδονίας!

Άρθρο στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Σάββατο 5 – Κυριακή 6/1/2019

Κωνσταντίνος Χολέβας