Ο ΖΑΕΦ ΚΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Ο ΖΑΕΦ ΚΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Ο ΖΑΕΦ ΚΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ 150 150 Kωνσταντίνος Χολέβας

Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

Την ώρα που Έλληνες υπουργοί και δήμαρχοι προβαίνουν σε άστοχες και εθνικώς επιζήμιες δηλώσεις για το όνομα των Σκοπίων, έρχεται ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας και ομολογεί ότι ο εθνολογικός χάρτης του σκοπιανού κράτους είναι τεχνητός και αποτελεί προϊόν ψυχολογικής βίας.

Όπως μάς πληροφορεί το ιστολόγιο «Βαλκανικό Περισκόπιο», ο Ζόραν Ζάεφ στις 17 Φεβρουαρίου παραδέχθηκε ότι είναι αλβανικής καταγωγής και ότι η οικογένεια του αναγκάσθηκε να αποδεχθεί μία Σλαβική ταυτότητα. Είπε συγκεκριμένα: «Είμαι Ορθόδοξος αλβανικής καταγωγής, τόσο από τη γιαγιά μου όσο και από τον παππού μου που ήταν Ιλλυριοί στη Στρώμνιτσα και αποδέχθηκαν την Ορθόδοξη πίστη. Με την πάροδο του χρόνου οι Σλάβοι, δια της βίας κυρίως, μάς αφομοίωσαν και μάς επέβαλαν τη σλαβική γλώσσα. Αλλά όλα αυτά ανήκουν στην ιστορία».

Πόσα μυστικά κρύβει άραγε ο εθνολογικός χάρτης των Σκοπίων; Ο Ζάεφ, που απαιτεί να λέγεται η χώρα του Μακεδονία, μάς θύμισε ότι στο κράτος του έγιναν πολλές και βίαιες αλλαγές ταυτοτήτων. Η σημαντικότερη επιβολή πλαστής ταυτότητας, που μάς ταλαιπωρεί και σήμερα, πραγματοποιήθηκε από τον Τίτο. Από το 1944, οπότε επεβλήθη το ολοκληρωτικό καθεστώς στη Γιουγκοσλαβία, ο δικτάτωρ Τίτο αποφάσισε να επιβάλει την τεχνητή μακεδονική συνείδηση στους Έλληνες, Σέρβους, Αλβανούς και Βουλγάρους, οι οποίοι κατοικούσαν την περιοχή Σκοπίων, την Βάρνταρσκα Μπανοβίνα (επαρχία του ποταμού Αξιού). Διακήρυξε μάλιστα ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας, ως ομόσπονδο κρατίδιο εντός Γιουγκοσλαβίας, έχει στόχο να «απελευθερώσει» τους Μακεδόνες του Αιγαίου (Βόρειος Ελλάδα) και του Πιρίν (τμήμα της Βουλγαρίας).

Με την καταπίεση του μονοκομματικού καθεστώτος, με την προπαγάνδα και με τη βοήθεια της μυστικής αστυνομίας οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής αναγκάσθηκαν να δηλώσουν «Μακεδόνες» και αρκετοί από αυτούς να αλλάξουν τα επώνυμά τους. Οι Αλβανοί Μουσουλμάνοι δεν αφομοιώθηκαν από την αναγκαστική μακεδονοποίηση λόγω της θρησκείας τους. Όμως οι Χριστιανικοί πληθυσμοί μέσα σε μία γενιά αποδέχθηκαν- εκόντες άκοντες -τη νέα ταυτότητα.

Μία παρόμοια αλλαγή ταυτοτήτων παρατηρούμε την εποχή εκείνη στην ελληνική Δυτική Μακεδονία. Λίγες χιλιάδες ατόμων ρευστής συνειδήσεως δήλωσαν αρχικά Βούλγαροι και συνεργάσθηκαν με τις γερμανικές και βουλγαρικές αρχές Κατοχής. Το 1943, βλέποντας τη διαφαινόμενη ήττα του Άξονος, μεταστράφηκαν εν μιά νυκτί. Οι βουλγαρόφρονες φασίστες έγιναν κομμουνιστές οπαδοί του Τίτο! Υιοθέτησαν το όνομα «Σλαβομακεδόνες» και αγωνίσθηκαν αργότερα στις τάξεις του «Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος» για την απόσχιση της Μακεδονίας και της Θράκης. Τα γεγονότα αυτά περιγράφει με στοιχεία ο Καθηγητής του ΑΠΘ Ιωάννης Κολιόπουλος στο δίτομο έργο του «Λεηλασία Φρονημάτων».

Το συμφέρον του Ελληνισμού επιβάλλει: α) Να μην χρησιμοποιούμε τον όρο «Σλαβομακεδόνες». β) Να μην αναγνωρίσουμε με την υπογραφή μας το τεχνητό «μακεδονικό» έθνος.

Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 25.2.2018

Κωνσταντίνος Χολέβας