Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ 150 150 Kωνσταντίνος Χολέβας

Η αναφορά του κ. Μουζάλα στο κράτος των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία» δεν είναι  λεκτική γκάφα. Εντάσσεται στην οργανωμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα να μάς προετοιμάσουν για οδυνηρές εθνικές υποχωρήσεις και για την αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας. Τα γεγονότα βοούν. Θυμίζω τα κυριώτερα:

Α) Ως προς το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας, το οποίο ο ελληνικός λαός δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει:

Το 2015 ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επισκέφθηκε τα Σκόπια και συνεχάρη την κυβέρνησή τους, διότι δεν έχει αλυτρωτικά οράματα. Φυσικά οι χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» που περιλαμβάνουν ελληνικά και βουλγαρικά εδάφη συνεχίζουν να διδάσκονται στα σχολεία της ΠΓΔΜ.

Προ ολίγων εβδομάδων ο Αν. Υπουργός για Ευρωπαϊκές υποθέσεις Νίκος Ξυδάκης μιλώντας σε σλοβακική εφημερίδα αποκάλεσε τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία».

Ο διορισθείς από τον Πρωθυπουργό ως υπεύθυνος του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνης Λιάκος παρομοιάζει τους Μακεδονομάχους με  τζιχαντιστές!

Στο πρόσφατο κοινό ανακοινωθέν για τη συνάντηση Ολάντ-Τσίπρα το γαλλικό κείμενο αναφέρει το κράτος των Σκοπίων ως «Μακεδονία»» χωρίς να διαμαρτυρηθεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Θυμίζω επίσης τη μαζική προσπάθεια υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσουν τα ευρήματα της κ. Περιστέρη στην Αμφίπολη.

Β) Ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις:

Ο Πρωθυπουργός το 2015 δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει θαλάσσια σύνορα.

Ο ίδιος προ ολίγων ημερών τόνισε ότι συμφώνησαν με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Νταβούτογλου να ξαναγραφούν τα σχολικά βιβλία ιστορίας. Δηλαδή να καταργήσουμε το 1821 για να μην ενοχλούνται οι γείτονες!

Και βεβαίως ουδείς λησμονεί την εμμονή του Υπουργού Νίκου Φίλη στην άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων και Μικρασιατών, γεγονός για το οποίο τον συνεχάρησαν Τούρκοι εθνικιστές.

Γ) Προσπάθεια αλλοιώσεως της εθνικής μας ταυτότητας:

Ο τότε Υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς τον Μάρτιο του 2015 χαρακτήρισε την Ελληνική Επανάσταση ως πνευματικό τέκνο της Γαλλικής και της Αμερικανικής Επαναστάσεως. Θυμίζω ότι η Αμερικανική Επανάσταση του 1776 δημιούργησε το μέχρι τότε ανύπαρκτο αμερικανικό έθνος. Μήπως ο κ. Μπαλτάς υπονοεί ότι πριν από το 1821 δεν υπήρχε ελληνικό έθνος;

Ο προαναφερθείς Αντώνης Λιάκος προτείνει την ριζική αλλαγή της διδασκαλίας της Ιστορίας, διότι δεν τον ενδιαφέρει η καλλιέργεια εθνικής συνειδήσεως, αλλά ιστορικής συνειδήσεως.

Ο Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης δηλώνει ότι θέλει να καταργήσει τα Ορθόδοξα Θρησκευτικά και να τα αντικαταστήσει με Θρησκειολογία, δηλαδή με ένα πολυθρησκειακό συνονθύλευμα.

Επειδή πλησιάζει η 25η Μαρτίου, θα τούς απαντήσω με τα λόγια του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη: «Πρέπει να φυλάξετε την Πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ Πατρίδος».

Άρθρο μου στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Κωνσταντίνος Χολέβας