Ο ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ

Ο ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ

Ο ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ 150 150 Kωνσταντίνος Χολέβας

Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

Είναι καιρός πλέον να παύσουν ορισμένοι συμπατριώτες μας να ειναι αφελείς όταν μελετούν την συμπεριφορά των Τούρκων. Ακούγαμε και διαβάζαμε επί μήνες ότι οι απειλές του Ερντογάν είναι απλώς πυροτεχνήματα για προεκλογκούς λόγους. Τα γεγονότα δείχνουν το τελείως αντίθετο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανεξελέγη άνετα στο ενισχυμένο Προεδρικό αξίωμα καταργώντας μάλιστα τη θέση του Πρωθυπουργού. Στη Βουλή ελέγχει την πλειοψηφία των εδρών, αλλά με την συνεργασία του ακραίου εθνικιστικού κόμματος, δηλαδή του ΜΗΡ του Μπαχτσελί. Και είδαμε αμέσως τα πρώτα μηνύματά του προς τον Ελληνισμό:

Για το ζήτημα των δύο στρατιωτικών μας, οι οποίοι κρατούνται παρανόμως στην Αδριανούπολη, έβαλε εκπρόσωπό του να μάς πει ότι θα έχουν δίκαιη δίκη μόνον αν τού παραδώσει η Ελλάς τους 8 Τούρκους φυγάδες, τους οποίους εκείνος αποκαλεί πραξικοπηματίες.

Στον τομέα των θρησκευτικών ελευθεριών ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται φέτος να παραχωρηθεί άδεια στους Ορθοδόξους να λειτουργήσουν το Δεκαπενταύγουστο στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά. Οι διαθέσεις του για καταπίεση των Χριστιανών και για προβολή των ισλαμικών ριζών του φάνηκαν ήδη από τη νεο-οθωμανική εκδήλωση την οποία διοργάνωσε στις 29 Μαΐου. Εκεί είδαμε την αναπαράσταση της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως με μία εικόνα της Παναγίας να βυθίζεται μαζί με τα τείχη της Βασιλεύουσας σε κακόγουστο φιλμάκι νεο- σουλτανικού περιεχομένου.

Στο Κυπριακό η επίσκεψή του στα Κατεχόμενα έδωσε τον τόνο. Μόλις ορκίσθηκε Πρόεδρος ο Ερντογάν επισκέφθηκε το κατεχόμενο από τον Αττίλα τμήμα του ελληνικού έθνους και της Κυπριακής Δημοκρατίας και τόνισε ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι εξ ίσου σημαντικοί όσο και οι πολίτες της Τουρκίας. Ουσιαστικά ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε τη θεωρία του μέντορά του και πρώην Πρωθυπουργού του Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι δηλαδή «και αν ακόμη δεν υπήρχε ούτε ένας Τουρκοκύπριος στο νησί, η Τουρκία θα έπρεπε να είχε εισβάλει».

Κι όμως υπήρξαν Έλληνες πολιτικοί, οι οποίοι πίστευαν και δήλωναν ότι μετά τις εκλογές ο Τούρκος Πρόεδρος θα αισθανθεί λιγότερο ανασφαλής και θα φανεί γενναιόδωρος προς τους δύο φυλακισμένους στρατιωτικούς μας. Μηπως πρέπει όλοι αυτοί οι οπαδοί της ελληνοτουρκικής προσέγγισης να ξαναδιαβάσουν το «Στρατηγικό Βάθος», το οποίο συνέγραψε ο Νταβούτογλου και εφαρμόζει ο Εραντογάν; Μήπως πρέπει να προσέξουμε τη σημασία που δίνει ο Ερντογάν στα ενεργειακά γεωπολιτικά δρώμενα; Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός από την Κατεχόμενη Κύπρο, μόλις ορκίσθηκε επισκέφθηκε και το Αζερμπαϊτζάν, μία μεγάλη κοιτίδα ενεργειακών πόρων.

Όταν υποχωρούμε απέναντι σε πολύ μικρότερα κράτη, όπως τα Σκόπια, η Τουρκία μάς θεωρεί υποχωρητικούς και αποθρασύνεται. Απαιτείται αμυντική εγρήγορση και ανύψωση του εθνικού φρονήματος. Τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία αποδεικνύουν ότι ο λαός μας δεν εγκρίνει τις πάσης φύσεως υποχωρήσεις.

Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 15.7.2018

Κωνσταντίνος Χολέβας