Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ 150 150 Kωνσταντίνος Χολέβας

Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

Η αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων κατά της Συμφωνίας Κοτζιά – Ντιμιτρόφ αποδεικνύει ότι ο λαός μας διατηρεί έντονη ευαισθησία σε θέματα που αναφέρονται στο Έθνος και στην εθνική ταυτότητα.

Κάποιοι ίσως πίστεψαν ότι οι Έλληνες έχουμε ψυχικά καταβληθεί από την οικονομική κρίση και αδιαφορούμε για τα εθνικά θέματα. Κι όμως για το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας κατέβηκε στον δρόμο ένας εντυπωσιακός αριθμός ανθρώπων. Ήδη πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα και σε πολλές άλλες πόλεις οι Έλληνες πολίτες, με πρωτεργάτες τους Ορθοδόξους κληρικούς, είπαμε ΟΧΙ στις εθνικές υποχωρήσεις. Άλλά και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν την αντίθεση των Ελλήνων στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Την ίδια διάθεση υπεράσπισης της εθνικής ταυτότητας και της ιστορίας είδαμε και στην περίπτωση του σχολικού βιβλίου της κ. Ρεπούση. Σύσσωμος ο Ελληνισμός ξεσηκώθηκε και έστειλε τα μηνύματα στους αρμοδίους. Οι εκπαιδευτικοί δίδασκαν το παλαιό βιβλίο, οι γονείς υπέγραφαν κείμενα διαμαρτυρίας, έγκριτοι ιστορικοί συγκέντρωσαν επιχειρήματα και τεκμηρίωσαν την αντίθεσή μας. Το βιβλίο του «συνωστισμού» το απέσυρε η παλλαϊκή αντίδραση.

Όσοι ασχολούνται με τα θέματα της Παιδείας είναι χρήσιμο να λάβουν υπ’ όψιν τους αυτή την ευαισθησία των Ελλήνων. Ας μην ετοιμάζουν νέα βιβλία Ιστορίας, τα οποία θα αρνούνται τη συνέχεια του Ελληνισμού και θα υποβαθμίζουν τους μεγάλους αγώνες του Έθνους. Ας μην επιμένουν να εκδώσουν βιβλία Θρησκευτικών, τα οποία θα αποκόπτουν το ελληνόπουλο από το Ευαγγέλιο και από την Ορθόδοξη Παράδοση. Ας σταματήσουν την υποβάθμιση των κλασικών σπουδών και την υποτίμηση των Αρχαίων Ελληνικών.

Στις 5 Οκτωβρίου 1912 άρχισε ο Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος. Τιμούμε την επέτειο και θυμόμαστε ότι η νικηφόρος εκστρατεία της Ελλάδος και η απελευθέρωση ελληνικών εδαφών έγινε λίγα χρόνια μετά από την πτώχευση του 1893, τον ατυχή ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 και την επιβολή Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου (1898). Η μικρή Ελλάς υπερδανεισμένη και στρατιωτικώς ηττημένη ανέκτησε μέσα σε λίγα χρόνια τις δυνάμεις της και νίκησε τους Τούρκους στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο και τους Βουλγάρους στον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο.

Οι μεγάλες αυτές επιτυχίες είχαν ως θεμέλιο την ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας. Τον σεβασμό των Ελλήνων προς τον Θεό, την αγάπη τους για την πατρίδα, τη γνώση της Ιστορίας μας, την πεποίθηση για τη διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού.

Σήμερα μία μικρή μειοψηφία διανοητών επιχειρεί να αποκόψει τα παιδιά μας από το αναζωογονητικό πνεύμα της Ορθοδοξίας, της Ιστορίας μας και της διαχρονικής γλώσσας και γραμματείας μας. Θέλουν να επιβάλουν στα σχολεία και στην κοινωνία αποτυχημένες μαρξιστικές και διεθνιστικές απόψεις και ερμηνείες.

Τους καλούμε να σεβασθούν το άρθρο 16, παρ. 2 του Συντάγματος, το οποίο θέτει ως σκοπό της Παιδείας την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως!

Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 7.10.2018

Κωνσταντίνος Χολέβας