ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 150 150 Kωνσταντίνος Χολέβας

koreo-apoel-672x372

Με δυσάρεστη έκπληξη άκουσα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να δηλώνει ότι θα είναι ο τελευταίος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προ ολίγων ημερών ο Κύπριος Πρόεδρος αποκάλυψε το κοινό σχέδιο που συζητεί με τον Τουρκοκύπριο ψευδοπρόεδρο Μουσταφά Ακιντζί: Τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αντικατάστασή της από ένα νέο κράτος. Ο Αναστασιάδης το ονομάζει Ηνωμένες Πολιτείες της Κύπρου, ο Ακιντζί προτείνει το όνομα Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία.

Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και η επακολουθήσασα τουρκική εισβολή του Ιουλίου-Αυγούστου 1974 είχαν ως στόχο να καταλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και γι’ αυτό καταδικάζονται στη συνείδηση του Ελληνισμού. Τώρα έρχεται ο Κύπριος Πρόεδρος, εκλεγμένος από τη μερίδα εκείνη των Κυπρίων που τιμά ιδιαιτέρως τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59, και δηλώνει ότι με τη βούληση ορισμένων ελληνοκυπριακών κομμάτων θα καταργηθεί το δεύτερο κράτος του Ελληνισμού και θα παραδοθεί στην Τουρκία μέσω της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδιας. Απορώ: Υπάρχει άλλο κράτος στον κόσμο, το οποίο καταδικάζει μεν τους εισβολείς. αλλά έρχεται να τούς νομιμοποιήσει στα χαρτιά; Η Ανατολική Γερμανία καταργήθηκε, αλλά οι κάτοικοί της πανηγύρισαν την ένωση με τους αδελφούς τους Δυτικογερμανούς και την κατάλυση του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού. Οι Ελληνοκύπριοι, αν θα ακολουθήσουν τον κ. Αναστασιάδη, ποια καλύτερη τύχη προσδοκούν; Μήπως ένα νέο σχέδιο Ανάν, το οποίο θα καθιερώνει πλήρη τουρκοκρατία στον βορρά και μερική τουρκοκρατία στον Νότο της νήσου;

Ένας ελληνοκεντρικός δημοσιογράφος της Κύπρου, ο Λάζαρος Μαύρος, κατέγραψε στις 29.7.2015 στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ της Λευκωσίας την πιο επιτυχή συνοπτική παρουσίαση της κυοφορούμενης λύσης-διάλυσης: Η επικείμενη συμφωνία Αναστασιάδη-Ακιντζί θα επιβάλει μία νέα κατάσταση που θα είναι Άδικη, Ανελεύθερη, Αντιδημοκρατική, Ρατσιστική, Αντιευρωπαϊκή, Ανθελληνική.

Η ελληνική πλειοψηφία του 82% θα καταστεί ισότιμη σε δικαιώματα, αλλά υπερφορτωμένη σε υποχρεώσεις απέναντι σε μία μειοψηφία Τουρκοκυπρίων και εποίκων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα Κατεχόμενα από τον Αττίλα και θα νομιμοποιηθούν -ό μη γένοιτο- από την προωθούμενη λύση κατά παράβαση των αρχών του ΟΗΕ. Η μειοψηφία θα παρεμποδίζει κάθε νομοθέτημα που δεν της αρέσει, το ευρωπαϊκό κεκτημένο περί ελεύθερης διακινήσεως προσώπων θα έχει καταλυθεί, οι πρόσφυγες δεν θα γυρίσουν ποτέ στην Κυρήνεια και ο τουρκικός στρατός θα απειλεί ανά πάσαν στιγμή να παρέμβει.

Η Τουρκία από το 1956 προωθεί με επιτυχία και επιμονή-υπομονή το διχοτομικό σχέδιο του καθηγητή Νιχάτ Ερίμ. Γιατί εμείς υποχωρούμε και κάνουμε συνεχή λάθη;

Φίλε Νίκο Αναστασιάδη, ως οπαδός της Ενώσεως της Κύπρου με την Ελλάδα κάποτε δεν έβλεπα με ενθουσιασμό την ανεξαρτησία της Κύπρου. Σήμερα, όμως, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ας διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού την Κυπριακή Δημοκρατία του Ελληνισμού!

Άρθρο μου στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 2 Αυγούστου 2015

Κωνσταντίνος Χολέβας