Η ΕΚΤΡΟΠΗ, Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ

Η ΕΚΤΡΟΠΗ, Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ

Η ΕΚΤΡΟΠΗ, Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ 150 150 Kωνσταντίνος Χολέβας

tagip-erntogan
Κάθε απόπειρα βιαίας ανατροπής μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβερνήσεως είναι καταδικαστέα. Όμως τα γεγονότα στην Τουρκία πρέπει να μας προβληματίσουν ευρύτερα δεδομένης της μόνιμης τουρκικής επιθετικότητας. Ο Ερντογάν εγκαθιδρύει ένα ισλαμοφασίζον καθεστώς, για το οποίο ήδη οι Ευρωπαίοι Επίτροποι και οι Υπουργοί Εξωτερικών ισχυρών χωρών εξέφρασαν την ανησυχία τους.

Συμφωνώ ότι οι Κεμαλικοί στρατιωτικοί, που οργάνωσαν την αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, είναι επικίνδυνοι για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Θυμόμαστε το αποκαλυφθέν σχέδιο «Βαριοπούλα», το οποίο προέβλεπε στρατιωτικό πραξικόπημα σε συνδυασμό με επίθεση σε ελληνικό νησί. Όμως και ο Ερντογάν δεν είναι τόσο ειρηνιστής και ακίνδυνος, όσο θέλουν να τον παρουσιάσουν οι εν Ελλάδι θαυμαστές του. Αυτός μέχρι πρότινος είχε στενές σχέσεις με τους Τζιχαντιστές της Συρίας και του Ιράκ, αυτός μάς δημιούργησε τις ογκώδεις μεταναστευτικές ροές, αυτός στέλνει κατά καιρούς υπουργούς του στην ελληνική Θράκη για να εκφράσουν αποσχιστικά και ανθελληνικά αιτήματα.

Το πραξικόπημα θα ήταν εκτροπή. Αλλά και αυτά που διαδραματίζονται μπροστά στις κάμερες με την εκδίκηση των ισλαμιστών, με αποκεφαλισμούς και βασανιστήρια, αποτελούν ντροπή. Ενώπιον της εκτροπής και της ντροπής η ελληνική αντίδραση πρέπει να είναι η αποτροπή. Να κατανοήσουμε ότι δεν υπάρχει καλός και κακός τουρκικός εθνικισμός. Η Τουρκία, παρά την εναλλαγή κυβερνήσεων, έχει μία σταθερή διεκδικητική γραμμή. Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρό της. Όποιοι κι αν κυβερνούν στην Άγκυρα οι διεκδικήσεις μένουν σταθερές.

Με ενοχλεί ως Έλληνα ότι σε ελληνικό έδαφος, στο δικαστήριο της Αλεξανδρουπόλεως, ακούστηκαν απειλές από Τούρκο αξιωματούχο προς τους 8 συμπατριώτες του που ζητούν άσυλο. Με ανησυχεί ως Έλληνα ότι ο Ερντογάν θα εφαρμόσει ακόμη πιο φανατικά την ιδεολογία του νέου Οθωμανισμού, όπως αυτή αποκρυσταλλώνεται με τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Με θορυβεί ως Έλληνα η είδηση ότι η ισλαμική ιδεολογία του Ερντογάν επηρεάζει και τους Τουρκοκυπρίους. Με ποιο λαό καλούνται να συνυπάρξουν οι Έλληνες της Κύπρου; Η διζωνική και δικοινοτική Ομοσπονδία που συζητείται μεταξύ Αναστασιάδη και Ακιντζί ποιούς θα ενώσει; Τους Ορθοδόξους Έλληνες της Κύπρου με τους εκκολαπτόμενους ισλαμιστές των κατεχομένων, οι οποίοι ακολουθούν τον ισλαμισμό του Ερντογάν;

Ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ μάς προειδοποιεί για την ισλαμοποίηση των Τουρκοκυπρίων: «Και μαζί με την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα αυτό συμβαίνει και στη δική μου χώρα… Φτάσαμε στο πρωί με προσκλητήρια για προσευχή στη Λευκωσία. Με ρυθμικές επαναλήψεις της λέξης Αλλάχ…. Ούτε και οι διαμένοντες εδώ κοιμούνται. Είναι και οι διαμένοντες εδώ έτοιμοι να ξεχυθούν στους δρόμους, να κόψουν κεφάλια»! (Κυπριακή εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, 18.7.2016).

Ας ξαναμελετήσουμε τα σχέδια λύσης του Κυπριακού. Πόσο ασφαλείς θα είναι οι Ελληνοκύπριοι σε μία ισλαμοποιημένη Κύπρο;

Άρθρο μου στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 24 Ιουλίου 2016

Κωνσταντίνος Χολέβας