ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;

ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;

ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ; 150 150 Kωνσταντίνος Χολέβας

theodoros_kolokotronis

Η πρώτη βολή ερρίφθη από τον τότε Υπουργό Παιδείας και νυν Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος με εγκύκλιό του προς τα σχολεία για την 25η Μαρτίου χαρακτήριζε την Ελληνική Επανάσταση ως γνήσιο τέκνο της αμερικανικής επαναστάσεως του 1776. Το μήνυμα ήταν σαφές. Όπως οι Αμερικανοί πρώτα δημιούργησαν κράτος και μετά έθνος, έτσι έκαναν  και οι Έλληνες. Ανιστόρητη θέση, αλλά ενδεικτική του τι επρόκειτο να επακολουθήσει.

Η δεύτερη βολή ερρίφθη από  τον Πρωθυπουργό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2015. Χαρακτήρισε την Ελληνική Επανάσταση ως γνήσιο τέκνο του Δυτικού Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επαναστάσεως. Πάλι το μήνυμα ήταν σαφές. Η Εκκλησία, η ελληνορθόδοξη παιδεία και οι Νεομάρτυρες πρέπει να διαγραφούν από την ιστορία του Ελληνισμού διότι δεν θέλει ο Συριζαϊσμός να αναγνωρίσει τη συμβολή τους στην ελευθερία του Γένους και στη διαμόρφωση της εθνικής μας ταυτότητος.

Η τρίτη  βολή ήταν πιο θορυβώδης. Ο νυν Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αρνείται ότι οι Πόντιοι και γενικά ο Ελληνισμός της Ανατολής υπέστησαν γενοκτονία. Δέχθηκε τα συγχαρητήρια τουρκικών εφημερίδων και Γκρίζων Λύκων, θαυμαστών των σφαγέων του Ελληνισμού. Το μήνυμα πάλι ήταν σαφές. Πρέπει να αλλάξουμε την Ιστορία μας και να ξαναγράψουμε τα σχολικά βιβλία με τρόπο που δεν θα ενοχλεί τους γείτονες!

Προ ολίγων ημερών είδαμε το μπαράζ πυροβολικού. Ελπίζω να μην είναι και η χαριστική βολή στον εθνικό χαρακτήρα της παιδείας μας. Ο κ. Τσίπρας διόρισε ως υπεύθυνο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία τον επικεφαλής της αποδομητικής και αναθεωρητικής σχολής, τον άνθρωπο που δεν θέλει να έχουμε εθνική ταυτότητα.

Αποδεικνύονται άξιοι συνεχιστές του Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο οποίος ως Υπουργός Εξωτερικών είχε δημιουργήσει έναν ιστότοπο με κρατική χρηματοδότηση, με την ηλεκτρονική διεύθυνση www.greece.gr και με πρώτο κύριο άρθρο γραμμένο από έναν αυτόκλητο ιστορικό που μάς καλούσε να ενσωματώσουμε μία καινούργια εθνική ταυτότητα για ….να συμφιλιωθούμε με τους Τούρκους.

Γκρεμίζουν τα θεμέλια της εθνικής, πολιτιστικής και μορφωτικής μας υποστάσεως, αλλά δεν θα τους το επιτρέψουμε. Αρνούνται τη διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού, στην οποία στηρίχθηκαν όλα τα επιτεύγματα των παλαιοτέρων Ελλήνων. Ο Διονύσιος Σολωμός στον Ύμνον εις την Ελευθερίαν επικαλείται τους Τριακοσίους του Λεωνίδα. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης επικαλείται τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Τα πρώτα Συντάγματα της Ελληνικής Επαναστάσεως αναφέρονται στους νόμους των   Χριστιανών Βυζαντινών Αυτοκρατόρων. Για να αφυπνίσει τους Έλληνες μετά την πτώχευση του 1893 και να προετοιμάσει τους  Βαλκανικούς Πολέμους ο Κωστής Παλαμάς  στην Αρχαιότητα και στη Βυζαντινή Ρωμηοσύνη.

Όσοι μάς αποκόπτουν από την Αρχαία Ελλάδα και από το Ελληνορθόδοξο Βυζάντιο υπονομεύουν το μέλλον μας και τη διεθνή  θέση της πατρίδας μας.

Άρθρο μου στην Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 6 Δεκεμβρίου 2015

Κωνσταντίνος Χολέβας