ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ 150 150 Kωνσταντίνος Χολέβας
Imia1

Φωτο από Wikipedia bit.ly/1PMqMTb

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την εθνική ντροπή των Ιμίων και τις ευχαριστίες του Κώστα Σημίτη προς τους Αμερικανούς. Συμπληρώνεται επίσης ένας χρόνος από τις εκλογές της 25.1.2015 που έφεραν στην εξουσία τον Αλέξη Τσίπρα και την «πρώτη φορά Αριστερά». Τα δύο αυτά γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους λόγω κοινών ιδεολογικών χαρακτηριστικών. Ο εκσυγχρονισμός του Σημίτη και ο Συριζαϊσμός του Τσίπρα και της ομάδας του χαρακτηρίζονται από την έντονη αντιπάθεια στην ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας, από τη διάθεση αφελληνισμού της παιδείας μας και από την υποχωρητικότητα στα εθνικά θέματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ιδεολογικός καθοδηγητής του Σημιτικού εκσυγχρονισμού και της Συριζαϊκής αποδομήσεως είναι ο ίδιος. Ο Αντώνης Λιάκος, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόεδρος της δεξαμενής σκέψης του Σημίτη, του γνωστού ΟΠΕΚ, και εκλεκτός του Τσίπρα για την αναμόρφωση (ή παραμόρφωση) της εκπαιδεύσεως και των σχολικών βιβλίων Ιστορίας.

Η κοσμοθεωρία του Σημίτη και της ομάδας Τσίπρα, Λιάκου κ.ά στηρίζεται στην ανιστόρητη αρχή ότι πριν από το 1780 δεν υπήρχαν Έλληνες, αλλά η Γαλλική Επανάσταση και ο Δυτικός Διαφωτισμός  κατασκεύασαν την εθνική μας συνείδηση. Αντιμάχονται την επιρροή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην κοινωνία μας και αρνούνται τον ρόλο του ράσου στην Τουρκοκρατία και στο 1821. Θαυμάζουν κρυφά ή φανερά την Τουρκοκρατία και δεν θέλουν να στενοχωρούμε τους Τούρκους με αναφορές σε Νεομάρτυρες, Εθνομάρτυρες και Γενοκτονίες. Το βιβλίο της Μ. Ρεπούση, που  επιχειρούσε άκομψα την αθώωση όλων των τουρκικών εγκλημάτων, παραγγέλθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το 2003, επί κυβερνήσεως Σημίτη και υπάρχει κίνδυνος να επανέλθει σήμερα με Υπουργό Παιδείας τον Νίκο Φίλη. Με Υπουργό που αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Ποντίων συνεχίζεται το έργο των Κ. Σημίτη και Γ. Α. Παπανδρέου, οι οποίοι συνέστησαν μικτή επιτροπή Ελλήνων και Τούρκων πανεπιστημιακών για να ψαλιδίσουν την Ιστορία μας.

Η επίθεση του Κ. Σημίτη κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος και της ελληνορθοδόξου παραδόσεως αποκρυσταλλώθηκε στο ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος. Συνεχίζεται σήμερα με την αμφισβήτηση των Ορθοδόξων Θρησκευτικών, με την πρόταση νόμου που θα  υποχρεώνει Ορθοδόξους ιερείς να κηδεύουν όσους ζήτησαν αποτέφρωση, και με την πρόσφατη πρόταση του Υπουργού Πολιτισμού Α. Μπαλτά να μετατραπεί σε τζαμί ο Ορθόδοξος Ναός του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα) στη Θεσσαλονίκη.

Στα Ίμια -κακά τα ψέματα- σήμερα δεν μπορούμε  να υψώσουμε ελληνική σημαία ούτε μπορεί Έλληνας βοσκός να πατήσει το πόδι του με τα αιγοπρόβατά του. Στο όνομα του εκσυγχρονισμού ένα τμήμα του εθνικού εδάφους κατέστη γκρίζα ζώνη. Με τη μεταπήδηση των εκσυγχρονιστών – εθνοαποδομητών από τον Σημίτη στον Τσίπρα κινδυνεύουν να καταστούν γκρίζες ζώνες πολλές σελίδες της Ιστορίας μας. Θα το επιτρέψουμε άραγε;

Άρθρο μου στην Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 24 Ιανουαρίου 2016

Κωνσταντίνος Χολέβας