ΑΝΤΙΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΜΕ ΜΑΝΔΥΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΟΣ

ΑΝΤΙΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΜΕ ΜΑΝΔΥΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΟΣ

ΑΝΤΙΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΜΕ ΜΑΝΔΥΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΟΣ 150 150 Kωνσταντίνος Χολέβας

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤ δημοτικού

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκδηλώνει πλέον ξεκάθαρα τον αντιεκκλησιαστικό αυταρχισμό της και την απέχθειά της προς την ελληνορθόδοξη ταυτότητα του λαού μας. Τα πρόσφατα γεγονότα είναι ενδεικτικά.

Με εντολή του Υπουργού Παιδείας απαγορεύεται στους Μητροπολίτες να πραγματοποιούν ομιλίες σε σχολικές τάξεις, έστω και αν η πρόσκληση προέρχεται από τους ίδιους τους μαθητές. Το γεγονός αυτό ο Μητροπολίτης Μεσογαίας  Νικόλαος χαρακτήρισε ως «αντιεκκλησιαστικό ρατσισμό».

Το Υπουργείο Παιδείας προωθεί την αντικατάσταση των Ορθοδόξων Θρησκευτικών με ένα πολυθρησκειακό συνονθύλευμα, το οποίο υποβαθμίζει την Ορθοδοξία και παραβιάζει το Σύνταγμα και τις δικαστικές αποφάσεις.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει νομοθετικά την υποχρέωση των Ορθοδόξων κληρικών να τελούν χριστιανική κηδεία σε ανθρώπους, οι οποίοι επέλεξαν την αποτέφρωση. Οι κυβερνώντες, υπό τον μανδύα του προοδευτισμού, θέλουν να αναγκάσουν τους θρησκευτικούς λειτουργούς να παραβούν τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας  και να πράξουν αντίθετα προς τη συνείδησή τους. Όποιος επιθυμεί να αποτεφρωθεί είναι δική του η επιλογή, αλλά τίθεται αυτομάτως εκτός Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Οι προειδοποιητικές βολές είχαν ριφθεί πριν από ένα χρόνο. Ο Πρωθυπουργός και ο τότε Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου, είχαν διακηρύξει ότι η Ελληνική Επανάσταση είναι γνήσιο τέκνο του Δυτικού Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επαναστάσεως. Η αναφορά ήταν σκόπιμη. Πρώτον, διότι αυτά τα ευρωπαϊκά κινήματα είχαν έντονο αντιχριστιανικό χαρακτήρα και δεύτερον, διότι η μονόπλευρη αναφορά στον Διαφωτισμό παραβλέπει και διαγράφει την ελληνορθόδοξη συνείδηση των αγωνιστών και τον ρόλο των Ορθοδόξων κληρικών στην διατήρηση της εθνικής συνειδήσεως.

Η τοποθέτηση ως επικεφαλής του «Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία» ενός ανθρώπου ο οποίος αρνείται την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού, καταδεικνύει χωρίς αμφιβολία ότι η πρώτη και δεύτερη φορά Αριστερά θέλει με κάθε τρόπο να αποδομήσει την εθνική μας ταυτότητα, να μετατρέψει την Εκκλησία σε ένα συμπληρωματικό Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας -χωρίς λόγο στα δημόσια δρώμενα- και να αποκόψει τους νέους μας από την Ορθοδοξία και την Ιστορία μας.

Κι όμως μπορούμε να αντιδράσουμε. Δημοκρατικά, νόμιμα και χριστιανικά. Να μετατρέψουμε κάθε σπίτι, κάθε σχολείο, κάθε ενορία, κάθε σωματείο, σε νέο Κρυφό Σχολειό. Να μιλούμε στα παιδιά μας για τους Αγίους της Πίστεως και τους ήρωες του Έθνους. Να προσφέρουμε στις νεώτερες γενιές τα ελληνορθόδοξα βιβλία και τα κείμενα, τα οποία τους στερεί το σημερινό σχολείο. Να καταλάβουμε ότι ο καθένας μας έχει ευθύνη απέναντι στη νέα γενιά για τη διαφύλαξη της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής ταυτότητας αυτής της Πατρίδας.

Τώρα που πλησιάζει η 25η Μαρτίου να δώσουμε απάντηση στις αντιεκκλησιαστικές και ανιστόρητες απόψεις των κυβερνώντων, μιλώντας στα παιδιά μας για τους Νεομάρτυρες και τους Εθνομάρτυρες!

Άρθρο μου στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Κωνσταντίνος Χολέβας